De apen werden vandaag verrast met kleurrijke paaseieren in DierenPark Amersfoort. “Vol enthousiasme speuren de bavianen, chimpansees en geelborstkapucijnapen naar de eieren. Behendig pellen zij de schillen eraf, peuzelen de lekkernij op of spelen ermee”, vertelt teamleider Dierverzorging Willem Verdonck. Een echte paastraktatie voor onze aapbewoners: zo’n gekleurde versnapering krijgen zij namelijk niet iedere dag.”

“De bavianen en de kapucijnapen proberen zo snel en zoveel mogelijk eieren bij elkaar te sprokkelen. De chimpansees nemen wat meer de tijd en breken met hun lippen voorzichtig de schil van de eieren.” Op het menu van de apen staan normaal gesproken verschillende soorten groenten, takken en brokken. “Maar een eitje op zijn tijd is een gezonde en welkome afwisseling hierop. Omdat de dieren niet elke dag een ei krijgen, is het ook nog eens een mooie verrijking”, duidt Willem aan.

Paaseieren voor de apen in Dierenpark Amersfoort 30-03-2021