Dat het op het Volendamse kunstgras een spannende topper ging worden, lag in de lijn der verwachting. Volendam had in eigen huis pas één keer verloren en De Graafschap had pas één uitduel verloren.

Na gepruts van Ted van de Pavert zette Jari Vlak met een schot van zo’n 20 meter de Volendammers op voorsprong. Matig uitkomen van keeper Nordin Bakker stelde Daryl van Mieghem daarna in staat voor 1-1 te zorgen.

Na een redding van Hidde Jurjus op een kopbal van Vlak kreeg linksback Gijs Smal de bal voor z’n voeten: 2-1. Kort daarna vond Jurjus met een uittrap Mohamed Hamdaoui, die drie man uitspeelde en prachtig de gelijkmaker maakte via de binnenkant van de paal.

Na rust hield Jurjus de bezoekers op de been met twee knappe reddingen. Aan de overkant eindigde een fraaie krul van Hamdaoui op de lat. Toen de stadionklok in Volendam bijna een uur aantikte, kopte Ralf Seuntjens raak uit een hoekschop.

AS Monaco-huurling Francesco Antonucci maakte zes minuten voor tijd uit een afstandsschot de verdiende 3-3. Daardoor is de achterstand van beide teams op de koplopers nu vijf punten.

Volendam - De Graafschap 20-12-2019