Heerenveen pas in verlenging langs sterk Saestum (3-4)

Heerenveen won dinsdagavond in Zeist van een sterk Saestum en kwam pas in de verlenging op voorsprong.
Voor de 8e finale in de bekerwedstrijd van Saestum Vr1 tegen SC Heerenveen was veel publiek toegestroomd. de tribune zat goed vol. Onze Saestum Vrouwen gingen voortvarend van start, er werd volop druk gezet en Saestum bepaalde de wedstrijd. Al in de derde minuut kwamen ze op voorsprong. Een prachtig doelpunt van Anne Maguire. In de negentiende minuut verdubbelde Saestum de marge met een fraai doelpunt van Lisanne Hogeveen.

De Friezen lieten het er niet bij zitten en knokten zich terug. Fenna Kalma van SC Heerenveen maakte het voor rust weer spannend, door een rebound binnen te tikken.

Gelijk na de thee was het woord echter weer aan Saestum, dat zo op een 3-1 voorsprong kwam. Opnieuw een doelpunt van Anne Maguire in de 47e minuut.

Heerenveen bleef vechten het was Tiny Hoekstra die de 3-2 wist binnen te tikken. Met nog 5 minuten op de klok begon bij Saestum de spanning parten te spelen en in de extra tijd kwam Heerenveen dan toch op gelijke hoogte via Elze Huls.

Er volgde een verlenging… De teams gingen nog even naar de zijlijn voor de laatste aanwijzingen. Janneke Bijl sprak haar speelsters nog één keer moed in.

In het eerste deel van de verlenging waren de ploegen gelijwaardig en elkaar aan het aftasten. Er werden weinig kansen gecreeërd.

In de tweede helft van de verlenging wist SC Heerenveen dan toch te stunten. Opnieuw Tiny Hoekstra die scoorde en SC Heerenveen naar de kwartfinale schoot.
Eindstand 3-4

Heerenveen voegt zich bij DTS Ede, PEC Zwolle, Ajax, ADO Den Haag, FC Twente, Achilles’29 en Excelsior Barendrecht in de kwartfinales van de KNVB Beker.

Saestum - Heerenveen (beker) 12-02-2019