Ajax Vrouwen met groot machtsvertoon naar halve finale KNVB-beker

(FOTO’S ZIJN ONDERAAN DEZE PAGINA TE BESTELLEN IN ELK GEWENST FORMAAT OF ALS DOWNLOAD).

De Ajax Vrouwen hebben de halve finale van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van Ed Engelkes rekende in een waar doelpuntenfestijn af met ADO Den Haag. Op Sportpark de Toekomst werd het maar liefst 6-2.

Ajax begon vlijmscherp aan het duel. Na een minuut spelen stond de 1-0 al op het scorebord. Loïs Oudenmast sneed door de ADO-defensie en schoof de bal koeltjes in de rechterhoek. De stormachtige openingsfase leverde nog geen tien minuten later de tweede treffer op. Oudemast stond perfect opgesteld en verdubbelde de marge door een voorzet tegen de touwen te werken. ADO Den Haag wist zich maar moelijk raad met de hoge druk van Ajax. En eigenlijk ontstonden de enige kansen voor de bezoeksters uit slordigheden van Ajax.

Comfortabele voorsprong
Bij de 2-1 was dit het geval, na balverlies aan de zijllijn kon Shanique Dessing profiteren. Het antwoord van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Een minuut later schoot Inessa Kaagman de bal achter de Haagse doelvrouw. In het restant van de eerste helft dienden zich weinig grote kansen meer aan en met een comfortabele voorsprong zochten de vrouwen van Ajax de kleedkamer op.

Na de pauze kwamen de bezoeksters scherp uit de startblokken. Doelvrouw Paulina Quare werd veelvuldig op de proef gesteld en moest in de 58e minuut een tegentreffer toestaan. Na een vlotte aanval wist Dessing haar tweede van de middag te maken. Maar opnieuw hadden de vrouwen van Ajax een antwoord snel paraat. Uit een hoekschop wist Desiree van Lunteren raak te koppen. Na de 4-2 leek het verzet van ADO Den Haag gebroken.

Indrukwekkend
Zo kwamen er kansjes op de 5-2 voor Van den Bighelaar en invalster Betsy Hassett. Het was uiteindelijk Kaagman die het laatste restje spanning uit de wedstrijd haalde. Met een fraai schot van afstand liet ze de supporters op De Toekomst juichen. Van den Bighelaar zag in de negentigste minuut haar kans schoon en pikte ook haar doelpuntje mee. Een indrukwekkende 6-2 stond na het laatste fluitsignaal op het scorebord.

Tekst: Ajax.nl/Lars Mulder

Response code is 404