Door: Luc Calleeuw

Voordat er een nieuwe kompetitie onderbreking is in de Eredivisie wordt vandaag ronde 22 afgewerkt. Telstar komt op bezoek in Eindhoven. Mits winst komt PSV alleen op de tweede plaats daar FC Twente vrij is. De wedstrijd staat onder leiding van een vrouwelijk viertal, aangevoerd door de coming Lady in het scheidsrechterskorps, de mooie Shona Shukrula. Tijdens de opwarming moet Maureen Sanders afhaken voor het thuisteam, Melissa Evers neemt haar plaats in. PSV speelt in het vertrouwde thuistenue, Telstar treedt aan in een fraai zwart wit shirt met gouden letters.

De eerste actie van de partij is voor de bezoeksters, de kwikzilvere Suzanne Admiraal zet de aanval op en bedient Chelly Dost, haar schot wordt geblokt en valt voor de voeten van Linda Bakker die (hoog) over trapt (2 min). Aan de overkant is het wel direct raak. Het ronde ding wordt door Myrthe Moorees naar Kika van Es afgelegd, de Oranjeleeuwin neemt aan en haalt met een grond scherend schot uit, debuterende doelvrouw Kelly Steen miskijkt zich een beetje, de bal gaan aan de eerste paal binnen, 1-0, 4 min. Maar dan valt het helemaal stil. Volgende noemenswaardige actie is een vrije trap van Babiche Roof, door keepster Angela Christ onschadelijk gemaakt, we zijn dan al 21 minuten ver. PSV controleert het gebeuren, dwingt een 5 tal hoekschotten af, zonder echt doelgevaar. Telstar probeert het al voetballend, maar de laatste pas is meestal niet zuiver. Zo ook na een vlotte aanval via Sharon Kok, Amy Visser, Suzanne Admiraal en Linda Bakker, 3 keer in één tijd, de voorzet richting Babiche is onzuiver (27 min). Net na het half uur een diepe bal van Mauri van de Wetering op Vanessa Suzanne, deviatie, keepster Kelly klemt. Voor rusten ontsnapt Michelle Hendriks nog aan een geel karton na een professionele fout, het blijft bij een vermaning. Na een saaie eerste periode staat 1-0 op het bord.

Geen wissels tijdens de pauze, voorlopig ook weinig verbetering in het spelbeeld. Na balverlies van Melissa Evers ten nadeel van Katja Snoeijs weet Babiche Linda Bakker te bereiken. Deze laatste legt de bal goed en haalt uit, over doelvrouw Angela, de bal spat tegen de onderkant van de lat terug in terrein. Vanaf de zijkant is niet echt te zien waar het leer de grond raakt. Hier komt PSV goed weg, heeft Telstar pech (55 min). Een minuutje later gaat een schot van Linda een halve meter naast de kruising. Op het uur geeft Suzanne op een domme manier een hoekschot weg. Mauri trapt, de bal komt voor de voeten van Vanessa die trapt, gered net voor de doellijn en ontzet in de voeten van Melissa Evers. Zij haalt in één keer uit en deponeert het ronde ding enig mooi in de winkelhaak, 2-0. Na de rechter verdedigster scoort de linker verdedigster.

De (neutrale) toeschouwer heeft het gevoel dat Telstar in de touwen hangt, maar heeft het fout. We zien een mooi aanval van de bezoeksters, Chelly Dost speelt op links Suzanne aan. De Oranje U19 Leeuwin gaat niet voor eigen succes en kiest (verrassend) breed te leggen, waar Chelly aan de 2de paal binnen prikt, 2-1, terug spanning (63 min). Minuten later aan de overkant Mauri door, lage voorzet, Vanessa en doelvrouw Kelly in duel, de bal rolt richting doelmond maar wordt net voor de lijn in corner getrapt (65 min). Laura Strik komt Vanessa vervangen bij PSV (67 min). Wat later een geel karton voor Michelle na fout op Babiche (69 min). Deze laatste bekommert zich zelf om de spelhervatting, vindt de sterk acterende Sharon Kok, haar één tijdspoging gaat naast (70 min).  Een kwartier voor tijd noteren we een uithaal van Sisca Folkertsma, goalie Kelly tikt met hulp van de deklat over doel en voorkomt erger. Aan de overzijde redt keepster Angela de meubelen voor PSV. Suzanne zondert Linda alleen af voor doel, met een prachtige save houdt de Oranjeleeuwin de gelijkmaker van het bord (76 min).

Telstar wisselt nog een keer, Sanne van der Velden komt voor Romy Scherpenzeel (85 min). Een minuutje later een nieuwe hoekschot voor de Lighttown Ladies. Mauri trapt, geharrewar voor doel, via Lucie Akkerman (achteraf blijkt dat het handspel betreft) valt de bal voor de voeten van Michelle Hendriks, die binnen tikt, 3-1, 86 min, over en out. PSV wisselt nog twee keer en brengt Sabine Becx voor Mauri (87 min), Maran van Erp voor Michelle (89 min). In blessure tijd eindigt een schuiver van Sabine nog in hoekschot, ook deze brengt geen doelgevaar. De partij eindigt op een 3-1 stand.

Een verre van hoogstaande partij, maar door deze drie punten houdt PSV concurrent Ajax in het vizier en loopt drie punten uit op FC Twente. Beide flankverdedigsters toonden de weg en scoorden op een fraai manier. Telstar verdient zeker een pluim voor de inzet en positieve intentie. Vanaf nu gaat de concentratie naar Oranje en Oranje U19 met respectievelijk wedstrijden tegen Nieuw Zeeland en Canada en de Elite ronde tegen Tsjechië, Wit Rusland en Finland. Na deze onderbreking staat voor PSV de zes punten wedstrijd in Enschede tegen Twente op het programma, Telstar treedt thuis de volgende ronde aan tegen Heerenveen.