Omdat ook Zweden en Zwitserland zich kandidaat gesteld hadden als organisator van het toernooi vond de toewijzing van de play-offs vandaag via loting plaats. Het lot besliste in het voordeel van Nederland.
Minke Booij, manager vrouwenvoetbal, vanuit het kantoor van de UEFA in Nyon: “We zijn blij dat de KNVB het toernooi mag organiseren. Op de eerste plaats natuurlijk vanwege het thuisvoordeel voor Oranje. We hebben tijdens het WK in Canada weer eens kunnen zien hoe belangrijk de support van toeschouwers is. En bovendien is het een mooie warming up voor de organisatie van het Europees kampioenschap vrouwenvoetbal 2017 in Nederland.”
De KNVB maakt in een later stadium bekend waar onderstaande zes play-offduels worden gespeeld.
Woensdag 2 maart 2016            
Noorwegen – Zweden
Zwitserland – Nederland
Zaterdag 5 maart 2016             
Noorwegen – Nederland
Zweden – Zwitserland
Woensdag 9 maart 2016            
Zwitserland – Noorwegen
Nederland – Zweden