De wedstrijd begon alles behalve goed voor de Leeuwinnen. De ploeg van Arjan van der Laan werd vanaf de aftrap onder druk gezet en na vier minuten kwam Zwitserland al op een 1-0 voorsprong. Een aanval over links werd door Fabienne Humm goed afgerond. Het duurde even voordat Nederland zich herpakte maar een benutte penalty van rechtsbuiten Melis bracht de OranjeLeeuwinnen in het zadel.

Na rust had Oranje het plots te pakken en liep het in rap tempo uit naar 1-4 door goals van achtereenvolgens Miedema, Van den Berg en invaller Van de Sanden. De rest van de wedstrijd leek vervolgens makkelijk te kunnen worden uitgespeeld, maar niets was minder waar. De Zwitsers drongen aan en kwamen terug tot 3-4. Het laatste kwartier golfde het spel beide kanten op. Nederland had kansen op de 3-5 en aan de andere kant hield keeper Sari van Veenendaal Oranje op voorsprong. Uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken en kon Nederland de eerste drie punten van het Olympisch kwalificatietoernooi bijschrijven.

In het andere groepsduel won Zweden met 0-1 van Noorwegen. Zij hebben net als Nederland nu drie punten. Oranje neemt het zaterdag in de tweede wedstrijd op tegen Noorwegen. Het duel in het Sparta stadion begint om 19.30 uur.

Bron: Onsoranje.nl