Boerenprotest in De Bilt

Actievoerende boeren maken zich op voor een nieuwe trekkerbetoging, woensdag, bij het RIVM in De Bilt.

Belangrijkste initiatiefnemer is de actiegroep Farmers Defence Force. Ook Agractie Nederland, een meer gematigde belangenorganisatie, roept op tot protest.

Directe aanleiding voor het protest is de veevoermaatregel die landbouwminister Schouten (CU) onlangs aankondigde. Zij wil melkveehouders dwingen hun koeien van september tot en met december minder eiwitrijk krachtvoer te voeren. De maatregel vloeit voort uit de Spoedwet aanpak stikstof die Schouten eind vorig jaar met een krappe meerderheid door beide Kamers loodste en die nodig is om de aanleg van snelwegen en de huizenbouw weer te kunnen hervatten. Beide kwamen stil te liggen, nadat de Raad van State mei vorig jaar een streep haalde door het Nederlandse stikstofbeleid.

22-07-2020 Boerenprotest De Bilt