Tiental FC Utrecht knokt zich langs Willem II

FC Utrecht heeft zondag tegen Willem II in de slotfase een 2-0-overwinning veiliggesteld. Eerder op de dag won Vitesse met 1-2 bij RKC Waalwijk en de Arnhemmers deden dat net als Utrecht in ondertal.

Bij FC Utrecht-Willem II viel er lange tijd weinig te genieten, al kwam er gaandeweg wel meer strijd in het spel. De thuisploeg kwam vroeg in de tweede helft in de problemen door een rode kaart voor linksback Leon Guwara, die wat ongelukkig hard doorging op Freek Heerkens.

De ploeg van coach John van den Brom groef zich met tien man echter niet in, maar koos de aanval en werd daar vlak voor tijd voor beloond. In de 87e minuut scoorde Willem Janssen met een kopbal – nadat Bart Ramselaar al de paal had geraakt – en in de slotseconden maakte Gyrano Kerk er uit een rebound 2-0 van.

De overwinning betekent dat FC Utrecht zich weer in de subtop mengt. De Domstedelingen hebben veertien punten uit acht duels en bezetten daarmee de vijfde plek.

FC Utrecht - Willem II 29-09-2019