Toppers in Concert 2019

Het idee ontstond 16 jaar geleden tijdens een concert van René Froger: “Wat nou als we een leuk avondje in elkaar zetten voor familie en vrienden? Lekker zingen en doen en weet ik wat.”

Nu, 15 jaar na het eerste concert, is ‘dat geintje’ uitgegroeid tot de concertreeks Toppers in Concert van bijna vijftig concerten in de Johan Cruijff Arena, met inmiddels meer dan 3 miljoen bezoekers.

“Je zou bijna zeggen dat het gaat wennen”, vertelde Gerard Joling tijdens de generale repetitie aan verslaggever Martijn van der Zande. “Maar als je dan aan het repeteren bent, denk je ‘god, wat is het weer een kluif’. Het is ongelooflijk dat het al zo lang standhoudt. Van een grap tot een enorm evenement.”

Vanavond en morgen het 15-jarige jubileum van Toppers in Concert gehouden in Amsterdam. Tienduizenden, soms wel honderdduizenden mensen komen elk jaar af op het meezingfestijn van Gerard Joling, René Froger, Jan Smit en Jeroen van der Boom.

i.o.v. Pro Shots / Nu.nl

Toppers in concert 2019