Duizenden mensen aanwezig bij dodenherdenking op Grebbeberg

Ondanks het frisse weer hebben tussen de 3000 en 3500 belangstellenden zaterdagavond de jaarlijkse nationale militaire dodenherdenking bij het monument op de Grebbeberg bij Rhenen gezocht.

Bij de herdenking waren onder anderen prinses Margriet, haar man Pieter van Vollenhoven en hun zoon Pieter-Christiaan, burgemeester Hans van der Pas van Rhenen en staatssecretaris van Defensie Barbara Visser aanwezig.

Ook twee dragers van de Militaire Willemsorde gaven acte de présence. De in opspraak geraakte Marco Kroon, in burgerkledij omdat hij als militair is geschorst, legde namens de dragers van de Willemsorde een krans. De 102-jarige Kenneth Mayhew deed dat voor het eerst in jaren niet.

i.o.v. Pro Shots/nu.nl

Dodenherdenking Grebbeberg Rhenen