Menu

AFC nipt langs Jong Sparta

24 maart 2019 - Nieuws, Tweede Divisie voetbal
AFC nipt langs Jong Sparta

AFC heeft met pijn en moeite een zege geboekt op een gehavend Jong Sparta: 2-1.

Vanwege het feit dat Sparta en Jong Sparta beiden zondagmiddag in actie kwamen, en de Rotterdammers bovendien de nodige spelers misten met interlandverplichtingen, had trainer Jeroen Rijsdijk een nog jonger team tot zijn beschikking dan gebruikelijk. Hoewel AFC meer kansen en balbezit had, was het Jong Sparta dat halverwege de eerste helft op voorsprong kwam door een uithaal van Abdulsamed Abdullahi. Direct na rust repareerde AFC de schade via Milan Hoek: 1-1. De ploeg van Uli Landvreugd dwong de Rotterdammers steeds verder terug en was gevaarlijk met corners en vrije trappen. Onder meer Melvin Grootfaam was dichtbij de 2-1 halverwege de tweede helft, maar zijn poging ging naast. Juist toen Jong Sparta er wat meer uitkwam, sloeg AFC toen via Yordi Teijsse: 2-1. De Rotterdamse beloften poogden nog wel wat te doen aan de achterstand, maar tot grote kansen kwam het niet meer. Zo klimt AFC weer over IJsselmeervogels heen, maar zijn de verschillen bovenin miniem. Nummer 7 HHC heeft bijvoorbeeld slechts zeven verliespunten meer.

AFC - Jong Sparta 24-03-2019

Deel dit bericht