Met een maatje te kleine schoenen, geleende scheenbeschermers en sport bh kan je prima je rentree maken op het voetbalveld. Eline Sol bewees het zaterdag bij haar eigen team Jong Telstar Vrouwen. De coach was eigenlijk op vakantie, maar toen de nood aan de man was, sprong ze bij.

Het tweede team van de Witteleeuwinnen had in de bekerwedstrijd tegen Saestum (3-0 verlies) slechts twee wisselspeelsters. Sol liet de coaching over aan Gerard Timmers, de assistent-trainer van het eerste elftal. Ze had zelf vakantie. Die was al gepland voordat bekend was dat ze trainster zou worden van Jong Telstar Vrouwen. Door omstandigheden was ze eerder terug. Dus besloot ze bij haar team te komen kijken.

De wedstrijd begon iets later, waardoor de talenten hun coach in de gaten kregen. Toen een paar voetbalsters wat kleine pijntjes kregen, werd op de bank een gouden idee geboren. “Met een paar schoenen die een maatje te klein waren, scheenbeschermers en een sport bh kwamen we toch een heel end”, zegt de invallende Sol in gesprek met Voetbal Centraal. “Ik was speelgerechtigd en heb de laatste tien minuten toch maar meegedaan. Ik heb geen bal geraakt, maar ben er blij mee dat ik die meiden heb kunnen helpen.”

Dus stond Sol vier seizoenen nadat ze gestopt was als profvoetbalster weer op het voetbalveld. Niet in het doel, zoals de voormalige keepster gewend was, maar als rechtsbuiten. “Maar laat mij maar lekker keepen.” Of training geven. Volgende week staat ze met de jonge Witteleeuwinnen weer op het veld. Of ze de volgende speelronde meedoet met het eerste team? “Dat lijkt me niet zo’n héél goed plan”, merkt Sol droog op.

Bron: Voetbalcentraal.nl

Eline Sol