De Graafschap wint in matig duel nipt van Helmond Sport

De opleving van Helmond Sport in de eerste divisie is van korte duur gebleken. Na de zege op Jong FC Utrecht van vorige week werd vrijdag een terechte nederlaag geleden tegen De Graafschap: 1-0.
Helmond Sport begon tegen De Graafschap met dezelfde basisopstelling als een week eerder tegen Jong FC Utrecht (2-0) winst. Marijn van Heugten, tegen Jong FC Utrecht nog trefzeker, viel op het laatste moment af in de wedstrijdselectie; de aanvaller uit Neerkant was in de bus ziek geworden.

Het eerste halfuur kwam Helmond Sport er voetballend maar amper aan te pas. De Graafschap zette de Helmonders onder druk en kwam in de 13de minuut ook eenvoudig op voorsprong. Eerst gaf Jeroen Verkennis te veel ruimte voor een voorzet van Jordy Tutuarima, vervolgens trapte Jason Bourdouxhe de bal recht in de voeten van Mark Diemers, die koeltjes de 1-0 maakte. Daarna hadden Tarik Tissoudali en Sjoerd Ars nog kansen op de 2-0, maar Stijn van Gassel hield de schade beperkt.

Helmond Sport had op basis van het laatste kwartier van de eerste helft met een veel beter gevoel de rust in kunnen gaan. Voetballend hield het nog niet over, maar de Helmonders kwamen wel beter in de wedstrijd. Nadat Bram Zwanen in de 20ste minuut al een aardige kopkans gemist had, kreeg Charlton Vicento in de 32ste minuut een nóg betere kans. Jordy Thomassen kopte de bal terug op Vicento, die op zijn beurt zijn hoofd niet goed tegen de bal kreeg. Zodoende bleef het bij 1-0.

Na rust was het vooral eenrichtingsverkeer richting het doel van Helmond Sport. De Graafschap verzuimde echter om de wedstrijd vroegtijdig op slot te gooien en hield Helmond Sport in leven. De Helmonders brachten echter te weinig om aanspraak te maken op een punt. Vicento was in de 71ste minuut nog het dichtst bij de gelijkmaker, maar zijn schot was een simpele prooi voor Filip Bednarek. In de 88ste minuut kreeg De Graafschap nog een strafschop na een overtreding van Dylan de Braal, maar het buitenkansje was niet aan Daryl van Mieghem besteed: Stijn van Gassel redde knap. Het leverde echter geen punt meer op, zodoende blijft Helmond Sport teleurstellend 19de staan.

Bron:ED.nl

De Graafschap - Helmond sport 23-02-2018