Onnodige nederlaag voor Jong FC Utrecht tegen Telstar

Het begint structureel te worden voor Jong FC Utrecht: met lege handen staan, maar wel het gevoel hebben dat er veel meer in had gezeten dan dat. Ditmaal werd er verloren van Telstar (0-1).

Beide ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand, na 45 minuten waarin het vooral de thuisploeg te verwijten viel dat er niet was gescoord. Nick Venema opende het bal in de openingsminuut, maar zijn fraai gecurvde knal spatte op de lat. Nadat Utrecht-goalie Thijmen Nijhuis een inzet van de Amerikaanse Serviër Andrija Novakovich knap pareerde, vergat Venema aan de andere kant bij poging twee toe te slaan.

De jonge spits had alle gelegenheid om uit te halen, maar besloot in kansrijke positie af te leggen op de meegelopen Sylla Sow. De spits was zo verrast van Venema’s actie dat hij niet eens aan een poging toekwam om binnen te werken. Bij grote kans nummer drie was Redouan el Yaakoubi bijna de gevierde man. De van De Meern overgekomen verdediger positioneerde zich prima bij een corner, kopte hard in, maar vond in goalie Rody de Boer een hinderlijke sta-in-de-weg.

Gevloerd

Na rust was het Houtenaar Mitchell van Rooijen die de aandacht vroeg van de 431 toeschouwers op De Westmaat. Rap na de pauze werd de aanvaller gevloerd binnen de beruchte lijnen, maar de Utrechtse roep om een strafschop werd niet gehonoreerd. Niet veel later scheelde het een paar centimeter of Van Rooijen had met een weergaloos hakje achter zijn standbeen de 1-0 op het scorebord gezet. Nadat opnieuw Nijhuis prima redde, nu op een inzet van de Luxemburgse Telstar-international Gerson Rodriques, ging Jong FC Utrecht alsnog op zoek naar een goal en dus drie punten. Want dat er gewonnen moest worden om hekkensluiter-af te raken, was evident.

Waar Utrecht stootkracht miste, was dat voor Melvin Platje een ander verhaal. Nijhuis verkeek zich op zijn inzet, zodat de Utrechtse reserves na 74 minuten in de achtervolging moesten. Dat lukte amper, de jonkies van trainer Robin Pronk blaften wel, maar beten niet door. Zodat nederlaag nummer twaalf genoteerd kon worden.

Bron:AD.nl

Response code is 404