Voorlopige selectie vrouwen onder 19 voor EK in Slowakije

KNVB-coach Jessica Torny heeft de voorlopige selectie bekendgemaakt van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar voor het EK in Slowakije. Er zijn 30 speelsters opgenomen in de voorlopige selectie, voor de definitieve selectie worden er 18 opgeroepen. Oranje onder 19 opent het toernooi op dinsdag 19 juli tegen gastland Slowakije. In de tweede wedstrijd op vrijdag 22 juli is Noorwegen de tegenstander en de groepsfase wordt afgesloten met een ontmoeting tegen Frankrijk op maandag 25 juli.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Suzanne Admiraal (Telstar), Sabrine Ellouzi (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Fieke Hendriks (Jong FC Twente), Michelle Hendriks (PSV), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team),  Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Eline Koster (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (AFC Ajax), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Aniek Nouwen (Deurne), Naomi Pattiwael (CTO Eindhoven Talent Team), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team), Mijke Roelfsema (ADO Den Haag), Jill Roord (FC Twente), Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Maureen Sanders (PSV), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Kelly Steen (Telstar), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Ashleigh van Weerden (CTO Amsterdam Talent Team), Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team) en Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team).

Wedstrijdprogramma
Dinsdag 19 juli             Slowakije – Nederland
Vrijdag 22 juli               Nederland – Noorwegen
Maandag 25 juli           Nederland – Frankrijk

Schermafdruk 2016-05-26 17.12.21

‘’Mooie loting met volop kansen’’
‘We mogen zeker niet ontevreden zijn met deze loting’, zei KNVB-coach Jessica Torny eerder na de loting in Bratislava. ‘Op een EK tref je altijd mooie tegenstanders, maar deze poule biedt volop kansen. Ik begreep dat we van gastland Slowakije nog nooit verloren hebben in deze leeftijdscategorie, dit is geen slecht uitgangspunt. Een verschil is nu wel dat ze een thuisvoordeel hebben, maar ik schat ons toch hoger in. Noorwegen is in elke leeftijdscategorie bij de vrouwen sterk. In de Eliteronde eindigde ze echter niet als eerste in hun poule en was Zwitserland te sterk, dit zegt natuurlijk ook wel iets. Frankrijk is een absoluut topland die ik ook op een vriendschappelijk toernooi in La Manga heb zien spelen. Volgens mij zijn zij de favoriet in deze poule en misschien wel voor het EK. Ik sluit overigens niet uit dat zij op een zelfde manier naar ons kijken.’

EK 2016 onder 19 jaar in Slowakije
Aan het EK in Slowakije doen acht landen mee, verdeeld over twee groepen. De groepswedstrijden zijn op 19, 22 en 25 juli. De winnaars en beste nummers twee van elke groep gaan naar de halve finales. Die zijn op 28 juli. De finale is op 31 juli. De wedstrijdtijden worden op een later moment bekendgemaakt.