De meer dan vijfhonderd toeschouwers die op Koningsdag op het oefenduel waren afgekomen, kregen een enerverend potje voorgeschoteld. Niet alleen waren er volop doelpunten, ook bleef het tot het einde toe spannend.

“Na de 3-3 speelden gingen beide teams nog vol voor de winst. Op het laatst had Duitsland ook nog een goede kans om te winnen en wij kregen er ook een. Het had dus zowel in 3-4, als 4-3 kunnen eindigen”, aldus de tevreden Wissink. ,,De meiden zijn prima teruggekomen. Ze hebben de koppies zeker niet laten hangen.”

Koelbloedig

Nederland kende overigens een uitstekende start en zette ook de eerste treffer op het bord. Na ruim tien minuten belandde de bal – na een goede onderschepping op het middenveld – uiteindelijk bij Romée Leuchter. De aanvalster van BSV Limburgia rondde alleen voor de Duitse doelvrouw zonder dralen af. “We waren de hele wedstrijd toch al heel koelbloedig voor het doel. Daarnaast was het verdedigend heel gedisciplineerd. Als team hebben ze dat heel goed opgepakt.”

Toch was de rest van de eerste helft voor Duitsland en Oranje keek nog voor rust tegen een 1-2 achterstand aan en kreeg kort na rust ook nog een derde tegentreffer te verwerken. Anna Knol zorgde een kwartier in de tweede helft echter binnen vijf minuten voor zowel de 2-3 en 3-3.

“We weten natuurlijk hoe goed Duitsland kan voetballen en hoe het daar leeft. De selectie was bijvoorbeeld al vanaf zondag bij elkaar”, aldus Wissink, wiens formatie sinds dinsdag bij elkaar was. “Je moet tegen Duitsland altijd vol aan de bak. Op alle facetten wordt wat van je gevraagd. Het was daarom mooi om te zien dat het in de laatste fase weer gelijk opging. De meiden wilden steeds blijven voetballen en ook winnen. Uiteindelijk kunnen beide partijen daarom leven met het gelijkspel.”

Eerder speelde Onder 15 twee oefeninterlands tegen Tsjechië. Op 29 mei volgt dit seizoen de laatste interland. In Schalkhaar is tijdens de ‘toptalentendag’ België de tegenstander.

Statistieken

Nederland – Duitsland 3-3 (1-2)

Scoreverloop: 11. Leuchter 1-0, 25. Martinez 1-1, 35. Nüsken 1-2, 45. Martinez 1-3, 53. Knol 2-3, 58. Knol 3-3.

Nederland: Niënhuis, Kagie, Van Koot, Jansen (41. Hendriks), Dijsselhof, Van Veldhoven, Leuchter (77. Ahamad), Baijings, Knol (58. Tromp), van der Westeringh, Van Olst (71. Van de Velde).

Bron: Onsoranje.nl / Welmoed de Lang