Eredivisietopper eindigt onbeslist

De topper in de vrouweneredivisie tussen Ajax en FC Twente heeft geen winnaar opgeleverd. FC Twente pakte in de slotminuut een punt op Sportpark De Toekomst: 1-1. 

Ajax behoudt door de remise vier punten voorsprong op de regerend kampioen. Er staan nog zeven speelronden op het programma.

In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren. Na rust was Ajax sterker en het kwam een kwartier voor tijd op 1-0. Twente-doelvrouw Marieke Ubachs liet de bal los waarna Claudia van den Heiligenberg (volgens de NOS 🙂 maar zij staat niet bij de selectie en speelt volgens Goalphoto.nl in Duitsland) eenvoudig Eshley Bakker in staat kon stellen te scoren.

Ajax leek een voorschot te nemen op zijn eerste titel ooit, maar in de slotminuut kwam de club uit Enschede langszij. Na een overtreding van Daphne Koster schoot Jill Roorda de vrije trap binnen.

In september eindigde de eerste confrontatie in Amsterdam – alle teams treffen elkaar deze competitie vier keer – ook al in 1-1 en ook toen kwam Twente pas op de valreep langszij.

Bron: NOS.nl
Response code is 404